Απογειώθηκε στα 5,43 ευρώ το έξτρα παρθένο Πιερίας

1131

Απογειώθηκε στα 5,43 ευρώ το έξτρα παρθένο Πιερίας

Κάθε προηγούμενη τιμή ξεπέρασε το παρθένο ελαιόλαδο «Θεϊκό Όλυμπος» φτάνοντας τα 5,43 ευρώ το κιλό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ομάδας ελαιοπαραγωγών ολοκληρωμένης διαχείρισης της ένωσης παραγωγών του συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας.

Να σημειωθεί ότι η τιμή διάθεσης του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου «Θεϊκό Όλυμπος» είχε ξεκινήσει στα 4,56 ευρώ το κιλό, για πολύ λίγη ποσότητα. Όμως, η περισσότερη ποσότητα (90%) του ελαιόλαδου της ομάδας πουλήθηκε στις 5,43 ευρώ το κιλό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ηχηρό παρόν σε εκδηλώσεις σε Πιερία και Κατερίνη

Να σημειωθεί ότι η ομάδα σχεδιάζει να λάβει μέρος στην 15η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων, Αγροτικής Τεχνολογίας και Οικοτεχνίας γνωστή ως Γιορτή του Αγρότη η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Γήπεδο Καρίτσας Πιερίας, στις 02 & 03 Σεπτεμβρίου 2017 με σκοπό να έρθει σε επαφή με παραγωγούς οι οποίοι έχουν δείξει ενδιαφέρον και θέλουν να ενταχθούν στην ομάδα, αλλά και να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό της Πιερίας στο θέματα της παραγωγής πιστοποιημένου ποιοτικού ελαιολάδου και προώθησης του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου “ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ”.

Τέλος, η ομάδα θα συμμετάσχει και στην 8η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας 2017 που θα λάβει χώρα από τις 29 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 2017 στον Εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κατερίνης.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση: 
«Η ομάδα ελαιοπαραγωγών ολοκληρωμένης διαχείρισης της ένωσης παραγωγών του συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας αυτές τι μέρες διέθεσαν και τις τελευταίες ποσότητες του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου “ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ” που παρήγαγαν. Σε μία απαιτητική αγορά όπως αυτή του ποιοτικού ελαιολάδου, οι παραγωγοί της ομάδας, βρέθηκαν να απολαμβάνουν φέτος μια από τις υψηλότερες τιμές ελαιολάδου στην Ελλάδα. Μάλιστα λαμβάνοντας υπ’ όψη πάντοτε τιμές για συγκρίσιμες ποιότητες οι παραγωγοί της ομάδας απολαμβάνουν τιμές τις οποίες πετυχαίνουν ελάχιστοι προβεβλημένοι διακινητές ελαιολάδου.
Η τιμή διάθεσης του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου “ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ” της ομάδας για το ελαιόλαδο ξεκίνησε στα 4,56 ευρώ το κιλό, για πολύ λίγη ποσότητα. Η περισσότερη ποσότητα (90%) του ελαιόλαδου της ομάδας πουλήθηκε στις 5,43 ευρώ το κιλό. Δεν είναι υπερβολικό να ειπωθεί όπως ανέφερε και ο κ. Βασίλειος Γκριμούλας ο οποίος είναι και ο οργανωτής της πιστοποιημένης ομάδας ελαιοπαραγωγών ολοκληρωμένης διαχείρισης της ένωσης παραγωγών του συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας “Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο με την κατοχυρωμένη ονομασία “ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ” σηματοδότησε μια νέα εποχή για το Πιερικό ελαιόλαδο. Επίσης χάρη στις προσπάθειές της Αντιπεριφέρειας Πιερίας για ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων της Πιερίας, όπως είναι και το ελαιόλαδό μας πετύχαμε το “ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ” να αποτελέσει μια προωθητική δύναμη για το ελαιόλαδο στην Πιερία”.
Όπως επισήμανε και ο κ. Δημήτρης Ρουκάς Επιστημονικός Συνεργάτης της Π. Ε. Πιερίας, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο “ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ” αποτελεί ένα πιστοποιημένο ελαιόλαδο ολοκληρωμένης διαχείρισης που σέβεται τόσο τις περιβαλλοντολογικές ανησυχίες όσο και τις ποιοτικές απαιτήσεις ενός καταναλωτικού κοινού το οποίο αποζητά διατροφικά προϊόντα ανωτέρας και αναγνωρισμένης ποιότητας.
Η ομάδα ελαιοπαραγωγών ολοκληρωμένης διαχείρισης της ένωσης παραγωγών του συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας, ενεργοποιείτε ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην όλο και αυξανόμενη ζήτηση του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου “ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ”. Για το λόγο αυτό για το προσεχές διάστημα σχεδιάζει να λάβει μέρος στην 15η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων, Αγροτικής Τεχνολογίας και Οικοτεχνίας γνωστή ως Γιορτή του Αγρότη η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Γήπεδο Καρίτσας Πιερίας, το Σαββατοκύριακο στις 02 & 03 Σεπτεμβρίου 2017, έτσι ώστε να μπορέσει να έρθει σε επαφή με παραγωγούς οι οποίοι έχουν δείξει ενδιαφέρον και θέλουν να ενταχθούν στην ομάδα. Επίσης αποφάσισε για την καλύτερη ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού της Πιερίας στο θέματα της παραγωγής πιστοποιημένου ποιοτικού ελαιολάδου και προώθησης του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου “ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ”, να λάβει μέρος και στην 8η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας 2017 που θα λάβει χώρα από τις 29 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 2017 στον Εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κατερίνης, στον οικισμό Ανδρομάχης.» 

Πηγή: AgroNews