Κορρές: Ο πρωτογενής τομέας και οι Έλληνες καλλιεργητές στο επίκεντρο

1177
Κορρές: Ο πρωτογενής τομέας και οι Έλληνες καλλιεργητές στο επίκεντρο

Κορρές: Ο πρωτογενής τομέας και οι Έλληνες καλλιεργητές στο επίκεντρο

Παγκόσμια έρευνα της Nielsen κατέγραψε σημαντική αύξηση του αριθμού των καταναλωτών που δηλώνουν ότι θέλουν προϊόντα από ηθικές επιχειρήσεις. Η διαπίστωση είναι πως ένας στους δύο καταναλωτές επιλέγουν προϊόντα αν πιστεύουν πως με αυτή τους την κίνηση θα επηρεάσουν θετικά το περιβάλλον και την κοινωνία. Ναι η ηθική κατανάλωση αποτελεί μια σύγχρονη τάση, η οποία καταγράφεται όχι μόνο στις διεθνείς αγορές αλλά και στην Ελλάδα. Κάτι που φαίνεται από τη στροφή αρκετών καταναλωτών σε αγορές εγχώριων προϊόντων και δη προϊόντων εταιρειών που αξιοποιούν την εγχώρια πρώτη ύλη, δίνουν προστιθέμενη αξία στην πρωτογενή παραγωγή και στηρίζουν την τοπική κοινωνία.

Η εταιρεία ΚΟΡΡΕΣ υιοθέτησε αυτή τη στάση, πολύ πριν γίνει τάση στον κόσμο των επιχειρήσεων. Από την πρώτη ημέρα που ιδρύθηκε, από το πρώτο προϊόν που παρήγαγε, φρόντισε να αξιοποιήσει βότανα της ελληνικής γης και να στηρίξει την τοπική κοινωνία και τους Έλληνες καλλιεργητές. Η επιστημονική μελέτη των ιδιοτήτων των βοτάνων, το διαρκώς διευρυνόμενο δίκτυο ηθικών συνεργασιών στις βιολογικές καλλιέργειες και η παροχή κινήτρων, αλλά και η δημιουργία μίας πρότυπης Μονάδας Εκχυλίσεως των βιολογικών βοτάνων που προέρχονται από αυτές τις συνεργασίες, βρίσκονται στο επίκεντρο της προσπάθειας.

Η επιλογή της εταιρείας να μην καλλιεργεί με δικό της δυναμικό τα βότανα που χρειάζεται, είναι συνειδητή. Στόχος της δεν είναι να ανταγωνίζεται, αλλά να στηρίζει τους καλλιεργητές και τους συνεταιρισμούς τους, καθώς και την τοπική κοινωνία. Tο δίκτυο ηθικών συνεργασιών της ΚΟΡΡΕΣ στηρίζει περίπου 5.000 οικογένειες.

Μία από τις πιο πρόσφατες νέες συνεργασίες της ΚΟΡΡΕΣ είναι με το Συνεταιρισμό Βιοκαλλιεργητών Μεσσαράς για την προμήθεια άριστης ποιότητας βιολογικού εξαιρετικού παρθένου Ελαιόλαδου – σύμπραξη που οδήγησε στη δημιουργία της σειράς Pure Greek Olive. Πρόκειται για τον πρώτο συνεταιρισμό στο νησί από μία αφοσιωμένη ομάδα καλλιεργητών που εδώ και δεκαετίες συμβάλλει ουσιαστικά στη διαφύλαξη της παράδοσης, αλλά και στην προαγωγή της επιστημονικής μελέτης στον τομέα της βιολογικής καλλιέργειας Ελιάς.

Παράλληλα τα άνθη του Τσαγιού, που προέρχονται από βιολογική καλλιέργεια στους πρόποδες του Ολύμπου, εκχυλίζονται στη Μονάδα ΚΟΡΡΕΣ, για να μεταφέρουν την αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση τους στη νέα σειρά καθαρισμού προσώπου της μάρκας. Το Τσάι του Ολύμπου καλλιεργεί αποκλειστικά με βιολογικές μεθόδους η οικογένεια Χαλκιά στο χωριό Καρυά Ολύμπου – πρωτοπόρο στη συγκεκριμένη καλλιέργεια, καθώς για πρώτη φορά ενέταξε το Τσάι του Ολύμπου σε οργανωμένη βιολογική καλλιέργεια, αποτρέποντας την άγρια συλλογή του, πρακτική υπεύθυνη για την ελαχιστοποίηση της διασποράς των άγριων πληθυσμών του φυτού.

Το ελιξήριο νεότητας Χρυσός Κρόκος – το πρώτο καλλυντικό προϊόν που βασίζεται στο βιολογικό κρόκο Κοζάνης –, η αντιρυτιδική σειρά Καστανιά Αρκαδική, η νέα παγκόσμια καινοτομία της ΚΟΡΡΕΣ στην αντιγήρανση, η συλλογή Αμπέλι Σαντορίνης με Ασύρτικο Σταφύλι Σαντορίνης, αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, εντάσσονται στην εκτενή λίστα των προϊόντων ΚΟΡΡΕΣ με ελληνικά  βότανα που ταξιδεύουν σε περισσότερες από 30 χώρες διεθνώς.

Πηγή: sofokleousin.gr