Ν. Χριστοδουλάκης: Είναι σίριαλ η συμμετοχή μου στην επιτροπή για το χρέος, δεν υφίσταται

1307
Ν. Χριστοδουλάκης Είναι σίριαλ η συμμετοχή μου στην επιτροπή για το χρέος, δεν υφίσταται

Ν. Χριστοδουλάκης: Είναι σίριαλ η συμμετοχή μου στην επιτροπή για το χρέος, δεν υφίσταται

Απέρριψε τα σενάρια συμμετοχής του στην επιτροπή για το χρέος ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης λέγοντας χαρακτηριστικά «είναι ένα σίριαλ το οποίο παίζεται, για πάρα πολλά πρόσωπα. Τέτοιο θέμα δεν υφίσταται».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM αναφορικά με τη διαγραφή χρέους από το ΔΝΤ, έστειλε σαφές μήνυμα ότι «δωρεάν διαγραφή χρέους δεν υπάρχει. Εγώ δεν γνωρίζω διαγραφή χρέους, η οποία έγινε χωρίς να υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις μελλοντικές».

Διατύπωσε αμφιβολίες για το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να πετύχει βελούδινα μάι διαγραφή «δηλαδή χωρίς νέες δεσμεύσεις, νέες συμφωνίες και νέους όρους».
Ζήτησε να τεθεί ως προτεραιότητα η ανάπτυξη προειδοποιώντας ότι εάν έχουμε μείνει σε μία στασιμότητα, «εάν συνεχώς φωνάζουμε ότι δεν βγαίνει το ένα, δεν βγαίνει το άλλο, βυθιζόμαστε σε ύφεση, τότε και πάλι μπορεί να γίνει απομείωση χρέους, αλλά τότε θα γίνει με βαρείς όρους».

Χαρακτήρισε το ΔΝΤ σπουδαίο οργανισμό και πολύτιμη τη συμμετοχή του. «Όταν όμως εφαρμόζει πολιτικές το ΔΝΤ, επιτρέψτε μου να πω, ότι τις περισσότερες φορές είναι δυσβάσταχτες πολιτικές αυτές και αρκετά συχνά είναι και αποτυχημένες».

Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη είχε αναφέρει ότι ο κ. Χριστοδουλάκης αναλαμβάνει πιθανότατα επικεφαλής της ομάδας για το χρέος. «Έχω και εγώ και την πληροφορία ότι μάλλον θα είναι έτσι, αλλά δεν είμαι πολύ βέβαιη, πιθανότατα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: naftemporiki.gr