Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και μαθητών των ΕΠΑΛ στην Κατερίνη

1496

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και μαθητών των ΕΠΑΛ στην Κατερίνη

Δυναμικό παρών έδωσαν πολλοί μαθητές και εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ (Επαγγελματικά Λύκεια) στους δρόμους της Κατερίνης την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία της Κατερίνης, μετά από κάλεσμα και στάση εργασίας  που αποφάσισε το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης Πιερίας. Στη διαμαρτυρία συμμετείχε και μεγάλος αριθμός μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και Εσπερινού ΕΠΑΛ Κατερίνης.

Η πορεία αφού διέσχισε τον πεζόδρομο Μ. Αλεξάνδρου, κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο και έπειτα στα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, όπου αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών, μαθητών αλλά και γονέων, εξέφρασε την διαμαρτυρίας της για την άνευ προηγουμένου απόφαση του υπουργού παιδείας να μην εγκρίνει την λειτουργία των ολιγομελών (κάτω από οκτώ άτομα) τμημάτων των ΕΠΑΛ. Οι μαθητές των τμημάτων αυτών, ουσιαστικά αναγκάζονται να σταματήσουν το σχολείο στο μέσο της σχολικής τους πορείας στη Γ’ τάξη, και να πάνε άδικα τα χρόνια της Α’ και Β’ τάξης, διότι το υπουργείο τους ζητά είτε να αλλάξουν την επαγγελματική ειδικότητα που διάλεξαν, είτε να πάνε σε άλλο σχολείο το οποίο μπορεί να είναι ακόμα και σε άλλο νομό!