ΟΤΕ: Στο ΦΕΚ η νέα συμφωνία μετόχων δημοσίου – DT

1197
ΟΤΕ: Στο ΦΕΚ η νέα συμφωνία μετόχων δημοσίου -

ΟΤΕ: Στο ΦΕΚ η νέα συμφωνία μετόχων δημοσίου – DT

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων.

Δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, με την οποία εγκρίνεται η τροποποιημένη συμφωνία μετόχων μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom.

Η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για τη μεταβίβαση του 5% του OΤΕ στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), που αποτελούσε ένα ακόμα προαπαιτούμενο της συμφωνίας με τους δανειστές.

Με την απόφαση της διυπουργικής επιτροπής παρέχεται εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών να υπογράψει ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου την εν λόγω τροποποιητική Σύμβαση με την Deutsche Telekom.

Η μεταφορά του 5% των μετοχών του OΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ αποτέλεσε ένα από τα σίριαλ των τελευταίων μηνών καθώς χρειάστηκε τροποποίηση της συμφωνίας μετόχων, ώστε το δημόσιο να διατηρήσει τα δικαιώματα που προέβλεπε η αρχική συμφωνία με τον γερμανικό όμιλο. Σήμερα το δημόσιο ελέγχει το 10% του ΟΤΕ ΟΤΕ +0,12%, συμπεριλαμβανομένου του 6% που κατέχει το ΙΚΑ.

Πηγή: Euro2day.gr