Πόλος έλξης ο Όλυμπος για τουρίστες που κάνουν αλεξίπτωτο πλαγιάς

1441
Πόλος έλξης ο Όλυμπος για τουρίστες που κάνουν αλεξίπτωτο πλαγιάς

Πόλος έλξης ο Όλυμπος για τουρίστες που κάνουν αλεξίπτωτο πλαγιάς

Δεκάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο και κυρίως από το  Χονγκ Κονγκ βρίσκονται τις τελευταίες  μέρες στον Όλυμπο για διακοπές και μάλιστα τις συνδυάζουν με το αγαπημένο τους άθλημα που δεν είναι άλλο από το αλεξίπτωτο πλαγιάς (παραπέντε).

Το  μυθικό βουνό του Ολύμπου αποτελεί τον ιδανικό προορισμό  για το συγκεκριμένο άθλημα λόγω της μορφολογίας και των κλιματολογικών συνθηκών που δημιουργούν τα κατάλληλα θερμικά αέρια ρεύματα. Τα σημεία απογείωσης των αθλητών βρίσκονται στα Καλύβια Ολύμπου, στην Καρύα και την Καλλιπεύκη.

Για το 2018 οι αθλητές που θα επισκεφτούν την περιοχή για να κάνουν το συγκεκριμένο άθλημα εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 5.000 άτομα.

Σε όλη την Ευρώπη οι αθλητές που ασχολούνται με το αλεξίπτωτο  πλαγιάς  ανέρχονται κοντά στο ένα εκατομμύριο.

Τους τουρίστες υποδέχτηκε ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής ο οποίος επεσήμανε ότι «συνεχίζουμε τις προσπάθειες ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου. Οι δυνατότητες που έχει το μυθικό βουνό του Ολύμπου είναι τεράστιες. Ο αθλητικός τουρισμός  είναι μόνο ένα κομμάτι του.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον αθλητικό τουρισμό μέσα από δεκάδες διοργανώσεις που έχουμε κάνει, το ίδιο κάνουμε και όσον αφορά το παραπέντε  βελτιώνοντας  αρχικά τις υποδομές που χρειάζονται αθλητές τόσο για την πρόσβαση όσο και τα σημεία απογείωσης και προσγείωσης.

Μέχρι τώρα στην περιοχή είχαμε κυρίως Γερμανούς ει ναι σημαντικό να ανοίξει και η αγορά της Ασίας καθώς αυτό θα μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον. Θέλουμε  να έχουμε τουρισμό 365 μέρες το χρόνο και ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά σε αυτό», τόνισε ο κ. Παιδής.

Ο Στέλιος Μακροβασίλης, εκπαιδευτής παραπέντε που ασχολείται με τον εναλλακτικό τουρισμό τόνισε «όταν ξεκινήσαμε να δραστηριοποιούμαστε στην περιοχή κανείς από τους ντόπιους δεν πίστευε την εξέλιξη που θα είχαμε. Η περιοχή είναι πανέμορφη και μοναδική. Φέρνουμε χιλιάδες τουρίστες από το εξωτερικό και έχουμε δημιουργήσει αρκετές θέσεις εργασίας. Αυτή τη στιγμή, ο Όλυμπος μπορεί να γίνει το Παγκόσμιο κέντρο για το παραπέντε κάτι που θα αλλάξει τελείως την περιοχή.

Το παραπέντε είναι ακριβό σπορ αφού ο εξοπλισμός κάνει από 5.000 έως 10.000 και οι τουρίστες που ασχολούνται και έρχονται στην περιοχή  ανήκουν στις υψηλά εισοδηματικές κατηγορίες  κάτι που σημαίνει ότι είναι τουρίστες που μπορούν να ξοδέψουν. Οι περισσότεροι είναι εργοστασιάρχες , επιχειρηματίες , σύμβουλοι και στελέχη επιχειρήσεων. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι υποδομές και κυρίως όσον αφορά τα καταλύματα. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Θανάση Παιδή ο οποίος  είναι συνεχώς κοντά μας και μας προσφέρει μεγάλη βοήθεια σε ότι χρειαστούμε ενώ σχεδιάζουμε και κάποιες σημαντικές δράσεις  για το 2019 σε συνεργασία με Περιφέρεια Θεσσαλίας που θα έχουν Παγκόσμιο αντίκτυπο. Οι Κινέζοι που βρίσκονται στην περιοχή έμειναν κατενθουσιασμένοι και όλοι δήλωσαν ότι θα επισκεφτούν ξανά την περιοχή  φέρνοντας ακόμη περισσότερο κόσμο».

Πηγή: greenagenda.gr